Mare lucru! 6 ani. Parcă ar fi fost ieri. Recunosc, anul acesta am chiulit tare, deși, probabil, ar fi trebuit să scriu mai mult, poate ajutam pe cineva, dar să vedem: cine ne poate fi mai de ajutor decât noi înșine? Dacă am învățat ceva anul acesta, este că întreaga fericire pe care o putem simțit, ține în totalitate de noi înșine. Și da, deja te gândești la lucruri care te fac fericit, la oameni și la tot felul de alte chestiuni. Dar când vor pleca? Oamenii mor, pleacă, lucrurile se strică și se pierd, momentele se uită. Atunci rămâi tu cu tine și de asta depinde fericirea ta. Cred că asta a stârnit și pandemia – o serie întreagă de emisiuni „eu – (ne)fericit cu mine”. Da, nu toți am fost complet singuri din martie și până acum (sper că nimeni nu a fost). Nici eu, slavă Domnului, nu am fost singură și știu că nu voi fi, dar am învățat să fiu foarte fericită cu mine, cu lucrurile pe care le fac și cu fiecare experiență prin care trec.

2020 a fost un an atât de plin, încât pare că se termină brusc, în pripă cumva. Nu cred că vă interesează prea mult fiecare lucru care mi s-a întâmplat, dar o să vă povestesc ceva ce, sper eu, vă va ajuta într-un fel sau altul într-un moment la vieții voastre. În primul rând, am avut 3 job-uri. Nu simultan, bineînțeles. De ce 3? Pentru că am plecat din toate imediat ce am simțit că nu mi se mai oferă tot ce am nevoie – fie pentru că deja mi s-a oferit totul, fie pentru că lucrurile nu mă mulțumeau. Trei. Și, deși am renunțat fără să știu exact care va fi pasul meu următor, totul s-a schimbat în folosul meu și, iată, am fost ”șomeră” fix o zi. Morala? Când lucrurile nu merg cum trebuie la locul de muncă și știi că nu este deloc în puterea ta să schimbi ceva, pleacă. Este imposibil să nu găsești ceva mai mulțumitor. Și gândiți-vă puțin, primiți acest sfat de la un proaspăt absolvent de facultate, fără experiență, pe care, în mod normal, nu prea vrea nimeni să-l angajeze. Dacă tu ai măcar deja 2 ani în piața muncii, fii sigur că ai multe uși deschise. Pray, eat, love. Mănâncă, roagă-te (Dumnezeu sigur te va auzi, pe mine m-a auzit mai mult decât meritam), iubește (mult!) și, aș mai adăuga eu, speră.

Acest articol s-a transformat deja în unul motivațional și chiar sper că te-a motivat. Din tot răul care s-a întâmplat la nivel mondial în acest an, mie mi s-au întâmplat multe lucruri bune. Am muncit mult, am și vizitat multe locuri împreună cu prietenul meu (atât cât ne-a permis covrigul, bineînțeles).M-am mutat în București, am un loc de muncă, sper eu, pe termen lung și, trebuie să recunosc, 2020 m-a obosit. Dar, scriind aceste rânduri, mă bucură toată oboseala – s-au întâmplat multe lucruri bune și, sper eu, se vor mai întâmpla și-n anul ce vine. Nimeni nu a spus că viața e ușoară, dar nici că e grea. Viața e cum trebuie să fie, pentru că niciodată nu te vei bucura de rezultatele muncii altora. Da, te vei bucura pentru ei, dar rezultatul propriei osteneli este mai mult decât satisfăcător. Important este să nu te gândești prea mult la rezultat. Avem prostul obicei să ne ridicăm așteptările peste puteri și să fim dezamăgiți. Da, știu că veți spune că lucrurile nu-s așa, că atunci când așteptările sunt mari, rezultatele sunt bune etc. etc. Nu sunt de acord. Deloc. Eu fac parte din categoria celor care au așteptări mult prea mari și ajung să fie dezamăgiți. Oricât ar primi, dacă nu și-au îndeplinit așteptările și nu le-au și întrecut, nu sunt mulțumiți. Mereu îmi spun, atunci când ajung la așteptări și le și depășesc, că ar fi trebuit mai mult. Așa că, în anul care a trecut, mi-am propus să nu mă mai aștept la nimic. Mereu. Așa vă sfătuiesc să faceți și voi pentru 2021.

Poate, dacă nu mai așteptăm să treacă pandemia, va trece. Să sperăm ca anul acesta să fie și mai bun!

Doamne, ajută-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.