N-o scapă din ochi. O cunoaşte. Ştie că se teme.

,,ar fi putut fi paradisul” este exemplul perfect de carte carte care-ţi macină nervii, fricile şi logica. Le pune în aceeaşi oală şi le fierbe până ce se evaporă.

În acest roman, Siri Bergman este o psihoterapeută, în vârstă de 34 de ani. Lucrând în acest domeniu întâlneşte tot felul de persoane cu probleme psihice mai mult sau mai puţin grave. Oameni cu temeri şi obsesii. Rolul acesteia este de a-şi ajuta pacienţii să-şi înfrunte temerile şi să-şi depăşească obsesiile, însă lucrurile se complică.

Încercând să distrugă fricile altora, neglijează combaterea propriei frici – întunericul.

Locuind singură într-o zonă pitorească, dar izolată, de lângă Stockholm, încearcă din răsputeri să se convingă că a depăşit trauma provocată de dispariţia soţului ei, Ştefan, mort într-un accident cu câţiva ani în urmă.

Încă când merge la culcare, Siri lasă toate luminile aprinse, incapabilă să scape de senzaţia că eşte urmărită.

recenzie2Este incapabilă să-şi înfrunte propria frică. În acelaşi timp, Siri are ciudata impresie că este urmărită. Această bănuială se adevereşte când primeşte prin poştă un plic necunoscut în care se află un bilet cu o poză cu ea aflată în bucătărie.

După moarte unei paciente care se dovedeşte a fi o crimă ascunsă în umbra unui evident suicid înscenat pentru a o distruge psihic, Siri ajunge implicată într-o anchetă ce-i scormoneşte în prezent, dar mai ales în trecut, trezind în mintea acesteia amintiri neplăcute legate de moartea soţului ei.

Cartea nu face altceva decât să-ţi deschidă ochii asupra fiecărui detaliu al vieţii tale. Pe mine personal, m-a făcut să am grijă la fiecare cuvânt pe care-l spun. Dorinţa de răzbunare este duşmanul raţiunii. Niciodată nu poţi şti când şi de unde-ţi va răsări în cale o greşeală din trecut a cărei răzbunare este pregătită în amănunt ani de zile, doar pentru a distruge o fericire pe care ai distrus-o şi tu intenţionat sau nu.

După cum am spus, răzbunarea întunecă până şi raţiunea; cu cât durerile sunt tot mai mari cu atât dorinţa de răzbunare distruge sufletul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.