Artişti, nu lăsaţi ideile să piară! este o replică pe care am auzit-o la profesoara mea de română. Dacă reuşeşti să ai o discuţie deschisă cu un profesor de română, poţi afla mii de lucruri care mai de care mai interesante, iar eu am de unde învăţa.

Gândiţi-vă doar câţi oameni au iubit ideile, creativitatea şi câtă genialitate a fost distrusă pentru ca şi-au lăsat ideile să piară. Le-au neglijat, şi-au neglijat minţile şi astfel şi-au distrus sufletele. Totuşi, hai să ne gândim la cei ale căror idei vor trăi veşnic! Dacă Eminescu şi-ar fi ucis ideile, dacă Ion Creangă, Macedonski şi marele Dan Puric ar fi lăsat ideile să piară, ce-ar fi rămas din noi? Gândiţi-vă la marii noştri artişti, la marii artişti ai lumii. Majoritatea au pierit pentru că au ales viaţa ideilor în locul propriilor vieţi. Nu vă lăsaţi conduşi de etichete, de guri rele şi ruşine. Fiţi voi, fiţi unici, originali, fiţi ceea ce vreţi voi să fiţi! Ca să mă fac pe deplin înţeleasă, mă refer la lucrurile bune, la ceea ce ar aduce un plus de strălucire lumii.

PhotoPruncii se tem de oamenii mari. De ce plânge un copil la un om străin, iar la altul, care tot străin îi este râde şi-i sare în braţe? Simplu. Pentru că ei văd răul din oameni. Ei sunt chipul bunătăţii şi al inocenţei. Sunt rodul iubirii, sunt frumuseţea vieţii şi sunt capabili să întoarcă tot pământul invers. Acesta este motivul pentru care cred eu că micile sufletele fug de oameni. Dacă stai bine şi te gândeşti, oamenii sunt cele mai periculoase fiinţe. Spre exemplu, într-o discuţie cu un drag mie am întrebat de ce nu alege medicina generală, în loc de medicina veterinară, iar cuvintele pe care mi le-a spus drept urmare a întrebării mi-au rămas întipărite în minte: animalele mai merită şanse, ei nu au vină de nimic, nu ştiu dacă fac rău sau bine, dar oamenii nu merită; mare parte din ei nu merită. şi da! Mare dreptate are. Şi dacă tot scriu un articol ”sfătuitor” vă sfătuiesc să vă faceţi rost, să daţi lumii un motiv pentru care să vă aibă în grijă şi să vă împăcaţi cu voi înşivă. Faceţi bine. Răul se întoarce, binele rămâne.

După cum aţi văzut, motto-ul blog-ului meu este Frumuseţea stă în esenţă, v-aţi pus vreodată problemaPhoto asta? Vreau să spun, v-aţi gândit vreodată câtă frumuseţe se poate ascunde în simplitatea sau urâţenia unor lucruri, persoane sau momente? Un exemplu, care-mi apare acum în minte şi care mi se pare extrem de bun, este personajul principal din Cocoşatul de la Notre-Dame, Quasimodo. Probabil ştiţi cum este descris acesta, în toată hidoşenia lui. Din momentul în care a fost găsit, prunc fiind, până la toată povestea sa de ”dragoste”, a fost descris ca fiind cel mai urât om de pe Pământ. Nici om nu i se spunea, ci creatura care trage clopotele catedralei. Problema sa era doar aspectul fizic, dar hai să-l analizăm în… esenţă. Amintiţi-vă sentimentele de care era capabil, cum se lăsa umilit de întregul Paris şi cum zâmbea doar din bunătate. Da, ni se spune că nu era capabil mintal de prea multe, dar aceşti oameni sunt de două feluri: buni şi răi. El era un om bun, era un om frumos. (PS. Citiţi Despre omul frumos, de Dan Puric. Veţi descoperi adevărata frumuseţe a omului. Frumuseţea oamenilor se regăseşte în faptele lor, în modul în care tratează alţi oameni. Felul în care sunt trataţi este modul în care sunt percepuţi.

Probabil deja v-am plictisit, aşa că voi încheia. Fiţi atenţi la detalii. Ideile vin din oameni, din sentimente şi din lucruri mărunte. Vin de acolo de unde răsare piatra seacă. Vin din viaţă şi sfârşesc a fi ucise sau crescute şi îngrijite tot de viaţă aşa că, artişti, căutaţi frumuseţea esenţei şi extrage-ţi ideile pe care nu veţi putea să le lăsaţi să piară! Cum puteţi face asta? Citiţi şi ajutaţi-i pe alţii să-şi ţină ideile vii! Citeşte este filmuleţul care vă arată ce se întâmplă cu ideile despre frumos ale celor care scriu. Ei scriu pentru noi, eu scriu pentru voi, noi scriem pentru toată lumea, iar toată lumea ar trebui să vadă asta!
PS. Cred că ar trebui să înitiem o campanie ,,Nu-ţi lăsa ideile să piară!”. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.