Probabil acest titlu vă intrigă într-un fel sau altul și, mai mult ca sigur, vă așteptați la un articol în care, o fată care nu știe ce-i cu ea, se apucă să scrie despre faptul că femeile au mereu dreptate și bărbații nu. Nu, n-am să scriu despre faptul că doar femeile suferă și bărbații n-au inimă și chestii clișeice pe care le poate spune oricine, așa, doar de dragul de a o face, ci voi râde puțin de această sintagmă. Aveți răbdare și citiți până la capăt, ok?

Mă uitam zilele tercute la statisticile blog-ului, pentru că, la urma urmei, trebuie să văd și câte „like-uri” fac și aici. Pe lângă faptul că am văzut ce articole vă interesează cel mai mult, am văzut și ce v-ar mai interesa să citiți. Așadar, printre cele mai căutate „cuvinte cheie”, dacă nu chiar cele mai căutate, erau următoarele: băieți care suferă. Acum, sinceră să fiu, nu-mi pot da seama dacă cei care au căutat voiau să-și aline rănile sau voiau să simtă dulcele gust al răzbunării. Da, știu, răzbunare nu e tocmai cuvântul căutat, eu aveam în minte o fată supărată, nervoasă chiar, pe un fost pe care-l voia suferind. În capul meu este o imagine foarte, foarte amuzantă cu o tipă isterică. Un fel de răzbunare și asta, nu?

Ce aș putea eu spune despre băieți care suferă? Sincer, habar nu am cum reacționează și ce simt. Tocmai din acest motiv, nu mi-am permis să scriu de capul meu câteva păreri care să nu reprezinte nici măcar puțin din adevărul pe care încerc să-l mențin viu pe aici. Așadar, am început să-mi stresez prietenii cu întrebări și insistențe. După cum sigur vă așteptați, în urma acestei analize statistice, a rezultat faptul că, exact ca orice om, fiecare suferă în propriul fel. Sună foarte clișeic, dar este un adevăr general valabil.

Deși întrebarea mea a fost la general, un prieten bun de al meu a tratat fix subiectul „fete”. Mi-a dat exemple de lucruri pe care o fată le face și îl supără. Mi-a explicat cum, anumite chestii, privite din perspectiva unei relații de simplă prietenie sau de amiciție sunt complet neobservabile, adică un seen. Dacă situația dintre el și respectiva este de ceva mai mult decât amiciție, atunci lucrurile iau o întorsătură bruscă. Comunicarea defectuoasă îl deranjează și supără în mod special. Fiind o fire geloasă, când nu primește atenția care trebuie să-i fie pe drept oferită, suferă. Adevărul este că toți facem asta și suntem niște mici cerșetori de atenție. În general, el își consumă suferința simplu – caută ocupație, caută alte fete care să-l țină ocupat și încearcă să uite.

Tot în același stil, un alt prieten, îmi spunea că la el e simplu – bea puțin, caută atenție în altă parte și, într-un fel sau altul, trece peste. Lucrurile nu-s prea complicate din acest punct de vedere. Totuși, din punctul meu de vedere, dorința de a trece repede peste orice este o cale ce merită urmată. Bine, acum depinde mult de situații. Totul este discutabil.

Alt prieten mi-a spus clar că, uneori, plânge. Când situația e gravă, la general vorbind, se descarcă pur și simplu. Ziceau bine cei de la Holograf. Obișnuiește să se închidă în el și să-și rezolve problemele cu tăcerea. Unele lucruri trebuie să treacă de la sine, în tăcere și-n voia sorții.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei mi-a spus că se retrage. Da, unii își îneacă durerea în singurătate, nu în alcool. Sincer, probabil majoritatea facem asta. Vă rog să mă contraziceți dacă greșesc. După acest răspuns, am mai primit o replică foarte simpatică: ,,dar eu nu prea sufăr, deci mna”. Nu știu dacă observați, dar unii oameni chiar nu suferă prea mult. Nu spun că nu le este greu, că nu au și ei multe pe cap, dar nu înseamnă că transformă toate acestea în motive de suferință. E simplu. Tot răul spre bine. La urma urmei, de ce ne-am pune singuri bețe-n roate? Ca să vă explic mai bine, el este un om care se bucură de viață, de lucruri mici, de muzică și luptă pentru ce-și dorește. Pare simplu, nu?

L-am lăsat la urmă pentru a-l folosi pe post de concluzie. Hai să fim și noi ca el. Lucrurile ar deveni tare simple și frumoase așa. Prea ne complicăm viața cu nimicuri și suferințe inutile. Dacă el poate, poate oricine. Trust me!

Așadar, dragi oameni care ați căutat „băieți care suferă” pe blog, acum aveți și ce găsi. Sper că v-am oferit ce aveați nevoie, iar dacă n-am reușit să ajung acolo unde trebuia să ajung, mă găsiți aici, cu alte articole, pe alte teme. Poate, poate, una vi se potrivește.


Photo by ian dooley on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.