Acum câţiva ani mi-am descoperit pasiunea pentru cuvinte sau, cum s-ar spune, pasiunea pentru scris. Totul a început cu un prim concurs de creaţie la care profesoara de română m-a înscris şi la care, spre uimirea mea, am câştigat ceva şi,până să mă conving că am prietene bune cuvintele a trebuit să-mi recunoască şi alte persoane talentul. Aşa că am continuat să scriu, iar plăcerea era de nedescris. Cuvintele-mi ieşeau din stilou fără să le rog şi fără să le oblig.

Într-o zi am fost întrebată de ce nu-mi public scrierile. Să scriu o carte? Nici gând, prea scump şi nu sunt eu atât de bună la asta. Să le postez pe diferite site-uri? Nu le văd rostul şi mai mult ca sigur alţi oameni pot profita uşor de invizibilitatea mea pentru a-mi ’’împrumuta’’ ideile. Să le pun pe facebook? Părea o idee bună la început, dar pe cât de bună mi s-a părut pe atât de repede am renunţat la ea – imediat. Încă voiam să mă afirm cumva, să arăt lumii că şi eu pot şi am început cu un cont de wordpress. Okay, şi acum ce trebuie să fac? Ce-mi place cel mai mult. Să scriu. Cine ştie? Poate sunt oameni care-mi împărtăşesc gândurile şi au nevoie să afle că nu sunt singurii care se confruntă cu anumite probleme sau idei neconvenţionale.

Mini-blog-ul meu a pierit repede. Nu mă puteam ocupa de el aşa cum ar fi trebuit şi acum patru luni s-a întâmplat minunea – iată că Ioana are blog cu domeniu .com pe un host free destul de bun. Ideile au continuat să curgă, articolele au fost urcate repede pe site şi cititorii nu au încetat să apară nici ei. Şi întrebarea mi-a fost? De ce să nu progresăm pe un domeniu .ro?  Faţă de orice alt domeniu.com, .org, .net etc. Domeniul .ro este 1) pe viaţă şi nu există taxă de prelungire, 2) deţin un blog românesc aşa că un domeniu.ro este destinat ţării noastre cu precădere la limba română şi 3) pentru căutările pe google.ro ai un mare avantaj având domeniul .ro.

Făcând o paranteză, domeniile .ro pe Webrahost sunt mult mai ieftine, 25 de euro, faţă de pe celelalte site-uri unde ajung la 30-32 de euro.
Totuşi, cât de important este să ai şi un hosting bun?

Ei bine, ca să fiu cât mai clară un web hosting bun are cel mai important rol în buna funcţionare a site-ului, iar în lipsa calităţii cititorii se vor confrunta cu downtime-uri mari, vizibilitatea va fi redusă şi site-ul nu va fi capabil să se ocupe de volumul de trafic ceva mai mare, în plus oferă o soluţie în cloud şi stocare pe SSD, astfel articolele vor fi accesate mult mai uşor, iar viteza navigării este cât se poate de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.