Ce ar fi lumea asta dacă nu ar exista fericirea? Cum vezi lumea fără fericire? Ce-ar ajunge din sufletele noastre o lume fără fericire?

Probabil n-ar mai exista această lume. Pentru unii oameni, cel mai bun remediu de a scăpa de tristeţe este încheiera socotelilor cu viaţa pe care o trăiesc. Cea mai nesăbuită alegere pe care o poate face un om.

Ce înseamnă pentru mine fericirea?

Sunt fericită când văd că oamenii la care ţin sunt fericiţi, sunt fericită când în urma muncii mele rezultă ceva bun. Mă fac fericite zilele însorite şi nopţile senine în care nu-mi pot lua ochii de pe cer, mai ales no worriesnopţile calde de vară la un foc de tabără cu zeci de oameni minunaţi. Sunt fericită când scriu, sunt fericită când oamenii fac bine şi când eu fac un bine. Fericită sunt şi când aud din întâmplare o melodie care-mi place. Fericirea vine necondiţionat, dar trebuie să învăţăm să o primim la timpul potrivit.

Adevărul este că fericirea nu vine niciodată singură. De cele mai multe ori trebuie să plătim până şi pentru zâmbetele aduse de cele mai nesimnificative şi mici lucruri. Există oameni care trăiesc pentru a se sacrifica spre binele şi fericirea altora. Asta e drumul lor, asta e ceea ce trebuie să facă. Uneori, pentru pacea şi fericirea noastră trebuie să se sacrifice cineva. Aceşti oameni sunt misionari ai unei vieţi mai bune, oameni ce-şi împart fericirea până la ultimul strop de viaţă pe care-l au şi abia atunci vor fi şi ei fericiţi.

UntitledNu pot înţelege de ce unii oameni îşi alungă fericirea pentru vicii şi patimi. Pierd timp, iar timpul e singurul lucru cu adevărat de preţ pentru ei, pentru noi toţi. Viciile, patimile şi încăpăţânarea sunt duşmanii fericirii. Imaginaţi-vă o cetate frumoasă, un castel plin cu oameni de tot felul. Oameni sănătoşi, puternici, dar complet nefericiţi. Să spunem că la porţile acestei cetăţi sunt 5 gardieni: încăpăţânarea, mândria, viciul, patima şi trufia. Într-o frumoasă zi, la porţile cetăţii bate Fericirea. O frumoasă Ileana Cosânzeană menită să schimbe totul. Imaginaţi-vă cea mai frumoasă fată care v-ar putea pune zâmbetul pe buze. Vă dau voie să vă lăsaţi imaginaţia la mila vântului, să o poarte departe. Cum ar fi ca cei 5 gardieni să o ucidă şi să vă răpească fericirea? Ce legătură are? Se poate ca unul din gardieni să vă fie prieten şi comportamentul său să vă facă nefericiţi. Asta se întâmplă mai ales când ţineţi la o anumită persoană, doar că aici ar mai trebui adăugat ceva. Dacă aveţi un prieten gardian care vrea să scape de acest post şi vă cere ajutorul fericirea este supremă. De ce? Pentru că aici există încredere şi iubire, răbdare şi respect, sinceritate şi, cu adevărat, prietenie.

De ce-am răbda să fim fericiţi? Ce ne împiedică? Cine? Împarte fericire şi-ţi dau cuvântul meu că vei fi mai fericit decât eşti acum. Fă-ţi curaj să iubeşti pentru a fi fericit, găseşte-ţi liniştea în fericirea şi fericirea în liniştea pe care o dobândeşti. Nu uita să fii fericit, totul depinde de tine! Nimic nu te opreşte, ai viaţa şi toată lumea înainte, trebuie doar să ai curaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.