Am auzit foarte des în ultima perioadă propozițiile următoare: Nu mai simt că este Crăciun. | Parcă nu mai au farmec aceste sărbători. | Nu mai e Crăciunul cum era odată, când eram noi copii. Ei bine, o perioadă de timp am avut tendința de a mă alătura și eu celor care efectiv nu mai simt Crăciunul așa cum o făceaualtă dată. Totuși, e trist să nu te mai bucuri de o sărbătoare așa mare, să nu mai simți bucuria Nașterii Domnului, să nu mai primești colindători sau să muncești atât de mult, încât să uiți ce este cu adevărat important.

De regulă, problemele apar pentru a fi rezolvate, iar faptul că noi nu mai simțim sărbătorile de iarnă, este strict problema noastră proprie și personală. Haideți să o luăm dintr-un capăt. La mine, până anul acesta, problema era că nu mă mai bucuram de lucrurile mici. Nu mai eram așa preocupată de bradul de Crăciun, de faptul că sunt prea puține luminițe pe și în casă sau de faptul că nu mai miroase a vin fiert și scorțișoară. În ultimii ani aproape că nu ne venea să primim colindători (dar normal că o făceam) pentru că era prea mult de muncă, prea mult de strâns și prea multă umblătură. Nici a cetină de brad nu mai mirosea de când ne-am comandat și noi un brad artificial. Protejăm noi pădurile, dar o rămurică tot poți rupe dintr-un brad, așa, să înmiresmeze casa. În ultimii ani, mergeam în vizită la toate rudele și toate rudele veneau la noi. Când eram acasă, casa era plină de musafiri, plină de veselie, râsete și miros de ciocolată.

Țin minte, când eram mici, mama nu ne lăsa în camera cu bradul. Vă mai amintiți luminițele de pus în brad care aveau și muzică? După ce venea moșul și bucuria creștea, puneam totul înapoi sub brad exact cum erau găsite, ca să nu stricăm cumva imaginea sărbătorii și dădeam drumul melodiilor de la instalație. Ne așezam apoi pe fotolii și rămâneam așa, uitându-ne la brad.

Ei bine, anul acesta, tocmai să readucem spiritul puternic al sărbătorilor înapoi, am umplut casa cu oameni și lumină, am colindat și-am fost colindat și-am fost colindați, am dăruit și-am primit, am trăit Crăciunul exact așa cum o făceam când eram atât de mici încât n-ajungeam la clanță să deschidem ușa. Mai lipseau bomboanele din pom pe care le mâncam, lăsând agățate ambalajele pe crengi.

Așadar, după aceste zile de sărbătoare, am ajuns la o concluzie pe care simt nevoia să o împărtășesc cu voi. Crăciunul nu s-a schimbat, sărbătoarea este la fel de mare, frumoasă și plină de iubire. Noi ne-am schimbat și noi am uitat lucrurile mici și importante care ne făceau să ne bucurăm atât de mult de acele momente. Nu ne mai încântă bomboanele și hăinuțele de sub brad, așteptările au crescut, dar, sinceri să fim, nu în direcția corectă. Crăciunul nu mai este doar despre cadouri, este despre a-ți aduce aproape cei mai dragi oameni, de a le face lor o bucurie și de a face promisiunea că vei schimba ceva în bine în viața ta. Sunt convinsă că deja știați aceste lucruri, dar dacă toate acestea s-au întâmplat, sunt sigură că ați simțit bucuria acestei sărbători.

Contraziceți-mă dacă greșesc.

Sper că ați avut parte de sărbători frumoase, pline de bucurii și oameni dragi! Rămâneți aproape pentru o călătorie înapoi în 2017 și dorințele pentru 2018. Și nu uitați, pe 1 Ianuarie blogul face 3 anișooori!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.