Cum aș putea să te iubesc când, în loc să mă vezi pe mine, vezi dincolo de tot ce sunt și însemn, iar fiind în fața ta, ochii tăi nici nu mă observă? Cum aș putea să te iubesc când cuvintele ți-s atât de puține, reci și sărace? Nu aș putea să îți ofer nici măcar o fărâmă din sufletul care tânjește să ajungă la tine. Nu aș vrea să-ți mai ofer nici măcar un gând de al meu, dar ele tot continuă să fugă după tine. Aș arunca vina asupra ta, dar unde ar dispărea adevărul care mă ține captivă în loc să mă elibereze? Mă văd legată de mâini și de picioare de un lanț care atârnă sălbatic și prăfuit de mâna ta. Nu mai știu dacă e legământ sau captivitate. Nu mai știu dacă mă cunoști sau dacă te cunosc. Te simt ca o umbră și te văd departe. Cum aș putea să te iubesc dacă nu-mi dai nici măcar o clipă de tine?

Aș vrea să fii legat cu un fir de păr de mine. Aș rămâne pe loc doar de dragul de-a te ști aproape, dar plec și eu, căci cum aș putea să te iubesc dacă nu mă ții pe loc? Aș vrea să-mi cânți în surdină doar prezența ta și aș rămâne în tăcere, numai-numai să nu te spulber cu zgomote. Te-aș agăța de metafore și ți-aș da toată nemurirea pe care o pot atinge cuvintele mele. Fiecare virgulă s-ar lega de tine și s-ar face rând din puncte care fug de mine, doar-doar să nu te sfârșesc. Dacă soarele ar răsări odată cu tine, până și luna ar pleca mai repede ca eu să te am aproape.

Mi-ar plăcea să știi că scriu despre tine, dar văd cum rândurile se împlinesc tare greu. Niciun cuvânt nu pare demn de inima ta și niciodată nu vor ajunge la locul lor cele ce sunt menite să fie. De le-aș da voie, aș dărâma toate zidurile pe care le-au construit atâtea tristeți și ar intra frigul dincolo de ferestre. Mă opresc la a te privi de după draperii – să nu-ți simt răceala, să nu-ți ating mâinile aspre și nici să nu-ți aud glasul mut. Te amăgești și tu cu sunet de cheie în yală, dar ușa nu se deschide. Poate m-ai iubi dacă aș lăsa căldura de dinăuntru să ajungă la tine, dar mi-ai da-o înapoi?

Aș vrea să te iubesc, dar cum aș putea să-mi arunc inima în cușca cu lei?
Aș vrea să te iubesc, dar cum aș putea?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.