Mereu aceleaşi conversaţii seci, pline de frig şi secate de sentimente. Mereu purtăm aceleaşi discuţii pline de nimic, pline, poate, de noi, pline de aere de superioritate, pline de cuvinte aruncate-n neştiinţă, pline de fraze condamnate fără vreo vină la morţi violente. Mereu folosim aceleaşi seturi de maxim 300 de cuvinte, care încep cu ,,Bună, ce faci?” şi se sfârşesc cu un ,,Pa!” sau un ,,La revedere!” la fel de nesemnificativ. Care le este rostul? Alte minute adunate-n pripă, care sfârşesc şi ele la fel de pierdute ca şi bietele cuvinte.

Se pierd cuvintele pe buze murdare, se pierde cea mai mare putere diplomată a omului prin neştiinţă. Se pierd adevăruri şi esenţe doar de dragul de a scrie, doar de dragul de a-şi răci gura în speranţa ca mintea să-şi aprindă luminile şi să le strălucească poveştile. Dau tot mai des peste minţi superficiale şi inimi pe trei sferturi moarte. Văd ochi care nu mai ştiu să vadă şi sentimente care nu mai ştiu să-şi croiască drum afară.

E iar rece, e iar noapte şi iar strălucesc stelele pe cer. Au rămas în noapte poeţii să scrie, înghit cuvinte şi le suflă cu aur de frică şi ruşine pentru puterea lor. Şi-au pus luna pe post de bec, poate-poate nu-i va lăsa să scrie, poate-poate i se va face ei milă de cuvinte şi le va păstra pentru altceva mai bun.

2 Comments on Cuvânt.

 1. După „Au rămas” probabil ai uitat un în.
  Ai dreptate în ce ai scris și ai zis-o bine.
  Principalul motiv pentru acest tip de comportament este apariția rețelelor de socializare, cred eu, care ne-a schimbat pe mulți, unii voit iar alții a trebuit să ne adaptăm pentru că altfel nu mai avem cu cine comunica, din păcate.
  Egoismul și dorința fiecăruia de a fi mai… .
  Totuși, dăți în care se trece peste aceste scurte replici și se ajunge la niște momente „de suflet” (privitul stelelor în tăcere de ex, că tot vbeai de stele) fac mai mult decât toate replicile de genul la un loc. Pentru că nu poți exprima în cuvinte; și nici pe fb dacă momentul a fost consumat în totalitate sincer, momentul.

  • Mulţumesc pentru corecţie! Apreciez!
   Ne strică multe, uităm multe și mulţi, dar nu tind să cred că suntem obligaţi să facem asta, ci o facem din bună știinţă. Nu există dependenţă fără tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.