De multe ori, când ne abatem de la potecile însorite și dăm peste spini, furtuni și mai știu eu ce ispite, căutăm câte un izvor de fericire. De cele mai multe ori ne pierdem prin păduri, căutând o picătură de bucurie care să ne aline, care să ne facă să găsim un rost în tot ce facem și care să ne ajute să strigăm până la cer de mulțumire. Cei mai mulți ar spune că e ușor să fii fericit, că fericirea e fericire și atât, că oricât de rău ți-ar fi, nu ai nevoie decât de fericire pe care, o așteptăm să ne curgă într-o zi din robinetul de la bucătărie. Așa o fi oare calea spre fericire? E așa de simplu că procurăm fericire? Văd des oameni care-mi dau impresia că aleargă după fericire, sunt înnebuniți de această stare și fug în căutarea ei, aleargă orbește în jurul a ceea ce s-ar presupune că i-ar face fericit și apoi închid ochii când ajung la ea.

Fericirea-i complicată, e un lucru ce complică simplitatea. Fericirea nu e o comoară ascunsă-n cuferele regilor din vechile timpuri, nu-i o mare de aur sau o ploaie cu bancnote mari. Fericirea e o luptă pe care fiecare o câștigă la un moment dat. Și acum vă întrebați – de ce nu sunt toți fericiți? Dar cine spune că toată lumea e mulțumită de fericirea pe care o câștigă? Drag prieten care citești aceste rânduri, hai să facem un pact – eu voi fi fericită dacă și tu vei lupta pentru fericirea ta. Bine, dar dacă nu e de ajuns? Atunci trebuie să faci să fie. Când nu-ți ajunge fericirea pe care o ai, urmărește următoarele instrucțiuni:

  1. Pregătește-te emoțional.
  2. Ieși din casă.
  3. Mergi 100 de metri la stânga, 100 de metri la dreapta și fii atent la fiecare om.

Urmează ultimul pas: privește-i cu atenție și întreabă-te cât de fericiți sunt ei. Privește-le zâmbetele întoarse, ochii tulburi și șanțurile de piele de pe frunte. Privește-i în ochi și vei vedea câtă fericire au ei și câtă fericire ai tu. Acum, hai să facem totul și mai clar: știi, de fapt, ce este lupta pentru fericire? Știi cum să lupți pentru fericire? Da? Lasă-mi un mesaj și spune-mi. Nu? Atunci citește cu atenție următoarele mele cuvinte: luptă cât poți, luptă până la ultima suflare pentru ceea ce te face fericit, iar atunci când ai ajuns la capătul puterilor, dar nu ești încă la capătul drumului pe care l-ai ales, oprește-te și mulțumește pentru tot ce ai. Oprește-te, uită-te înapoi, în stânga și-n dreapta și află de la propria ta viață cât ești de fericit.

Ia fericire din tot ce ai, umple de bucurie tot ce ai și abia atunci vei găsi un izvor nesecat de frumusețe. De ce crezi că un copil poate fi făcut fericit așa de ușor? El dă tuturor un sens și el e fericit cu fiecare pseudosens pe care-l crează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.