Dragi români,

Am câteva cuvinte pentru voi şi vi le voi spune azi, pentru a evita ,,aglomeraţia” de pe 1 Decembrie, când internetul va fi plin de mesaje frumoase (sper) pentru România.

Toată lumea ştie despre toate câte s-au întâmplat în ultimul timp în ţară, toată lumea ştie cât de rău e aici, însă se chinuie cineva să scoată şi binele în lumină? E o întrebare retorică, bineînţeles că sunt şi oameni care au doar cuvinte de laudă pentru români şi pentru România.

Voi începe cu un adevăr incontestabil: dacă te-ai născut în România, eşti român, iar această ţară este cu adevărat ,,acasă” pentru tine şi sufletul tău. E un lucru pe care nu-l poţi schimba, mama ţi-e una singură, patria la fel! 

De ce să ne lăudăm cu ce fac alţii pentru noi când putem să ne lăudăm cu ce au făcut părinţii şi strămoşii noştri? Mai bine… haideţi să ne lăudăm cu ce facem şi noi! Măcar o dată-n an!

Vreau să încep cu un lucru mărunt, dar care pentru mine are o mare importanţă. Suntem singurul popor care are în vocabularul său cuvântul dor. În toate celelalte limbi, există doar verbe pentru acest cuvânt care sunt mai mult sinonime. Dorul a fost cea mai mare comoară de suflet a ţăranului român, comoară pe care a pus-o în fiecare loc şi-n fiecare lucru pe care mâinile sale îl atingeau şi în fiecare loc în care privirea şi gândul ajungeau. Nu vreau să fiu clişeică, dar recitiţi balada populară Mioriţa şi veţi înţelege mai bine ce spun.

Avem oameni mari, avem scriitori cunoscuţi pe toată planeta, avem minţi geniale recunoscute INTERNAŢIONAL, oameni ce poartă numele ţării pe podiumuri, avem cea mai preţioasă ţară (şi la propriu, şi la figurat), dar pentru locuri şi sentimente, cuvintele sunt prea puţin, aşa că voi ”ataca” cu un mănunchi de fotografii. 🙂


 

  

Iar aceasta nu-i decât o fărâmitură din România.

Care este locul tău de suflet din ţară? 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.