Soarele ajută oamenii să se găsească și să se cunoască. Soarele mereu va îmbrățișa cu o rază omul care merită să treacă de porțile sufletului tău și să-și construiască acolo o casă rezistentă timpului și veșniciei.
Noapte îi face pe oameni să simtă. Noaptea mereu va păzi în întunecimea caldă a inimii ei mâinile pe care le unește apusul în sărutul Soarelui cu Luna. Întunericul va păzi în misterul său zâmbetele și chipurile ce strălucesc a iubire, a tinerețe, a liniște și a puritate.

 

Ploaia apropie oamenii și le sărută privirile cu răcoare și dulceață. Picăturile de apă ce cad dintr-o portiță de cer le leagă mâinile într-o eternă clipă de tăcere pură.
În soare, în noapte și în ploaie, două mâini s-au unit, legate de cu o fundă de infinit și speranță. Soarele, noaptea și ploaia a legat doi oameni timizi, blânzi și zâmbitori. Orice i-ar lega, nimic nu ar putea să le înece amintirea, nimic nu ar putea să le ucidă focul de dragoste ce vrea să se aprindă din cenușă, nimic nu ar putea să le închidă ochii cu care se sorbeau însetați din priviri, nimic nu voia să le despartă mâinile legate cu raze de lumină, lună plină și lacrimi de cer. El o privea până în adâncul sufletului, iar ea îl privea deschizând toate căile spre sufletul lui.
Se țineau de mână și niciunul din ei nu îndrăznea să dea drumul celuilalt.
Știau că orice mică despărțire a mâinilor lor va fi una definitivă. Totul se rupea – legătura mâinilor, a două priviri rugătoare, a două inimi ce de zbăteau să rămână în viață. Despărțirea mâinilor lor ar fi ucis fiecare bucată de dragoste și niciunul din ei nu voia să fie călăul unei iubiri nenăscute.
Au trecut munții ținându-se de mână și au dărâmat zidurile cele mai puternice care le înconjurau și păzeau inimile cu privirile calde și zâmbetele blânde. Munții se prăbușesc, râurile, mările, oceanele vor seca doar ca să-i țină unul lângă altul, câmpiile vor înflori și drumurile lungi vor pieri din calea lor. Acum numai Dumnezeu le mai poate despărți inimile care s-au unit într-un zâmbet, într-o privire și într-o strângere de mână.

 

2 Comments on Două mâini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.