Toată lumea (mai puţin stundeţii) au început şcoala acum 2 săptămâni. Nu ştiu cât de încântat a fost fiecare în parte de acest eveniment măreţ. Chiar şi aşa, să fim serioşi! Şi şcoala are părţi bune: ore întregi în care râzi cu toţi colegii, poveştile nemuritoare, dramele romantice, viitoarele amintiri pe care le putem colecţiona. Bine, toate astea depind de fiecare, depind de personalitatea fiecărui om. În liceu, caracterele pot fi… hai să le spunem ,,contestate”. De-ar fi să le zic pe nume, pot fi criticate fără drept de autor. Astfel apar aşa-zisele etichete. Probabil toată lumea are acea frică de a nu fi înţeles greşit, frica de a nu-şi face o imagine mai puţin bună în faţa unui colectiv.

my happy ending - Pesquisa Google

Sincer, ar trebui să nu-i pese nimănui de părerile oamenilor asupra caracterului lor. Ştiu, cineva mi-ar putea spune că-i uşor numai de zis, dar credeţi-mă, e şi mai uşor de pus în practică.

În primul şi primul rând, trebuie să fii împăcat cu propria-ţi persoană. Ca alţii să te placă, trebuie să te placi pe tine. Dacă tu eşti împăcat cu tine, dacă tu te accepţi cu toate defectele tale, automat apare o doză de încredere în plus şi aşa îţi va fi mult mai uşor să fii fericit(ă).

În al doilea rând, fă haz de necaz! Bineînţeles, în limita bunului simţ! Dacă vezi că lucrurile iau întorsături ciudate, iar lumea ţi se urcă în cap, râzi! Aşa te destinzi, te eliberezi de frică şi poţi vedea situaţia la adevărata ei valoare.

Acum, mare problemă a tuturor timpurilor! Dacă vezi că un om nu este pe aceeaşi lungime de undă cu tine şi nu vă puteţi înţelege sub nici măcar o formă, lasă-l în lumea lui! Fă-te că nu-ţi pasă, de rănit… Să fim serioşi! Nu o să înceapă să dea cu bâta în tine. Suntem adolescenţi. Nu pune paie pe foc, retrage-te şi arată-i că nu te afectează nimic din ce face împotriva ta, oricum nu are vreo valoare în faţa persoanelor care contează pentru tine.

În final, gândeşte-te că toate etichetele pe care le-ai avut, pe care le ai şi pe care le vei avea sunt doar copilării. Toate apar pe bază de invidie şi gelozie.

 

Acum, uită tot ce ai citit mai sus. Nu sunt psiholog şi n-am dreptul să dau sfaturi sau să consiliez oameni. Tot ce cred eu că ar trebui să faci pentru a scăpa de grija pentru etichete este să fii fericit! Zâmbeşte cât de des poţi, fă ce-ţi place şi fii exact aşa cum eşti! Pentru persoanele importante vei fi mereu un om exact aşa cum eşti: minunat, frumos şi… unic!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.