A venit și a plecat fără Bună! și fără Rămas bun!. A venit și a plecat de parcă nu ar fi existat vreodată, a venit și a plecat de parcă timpul ar fi stat pe umerii lui, de parcă timpul s-ar fi oprit odată cu el. A venit și a plecat de parcă n-ar fi venit. A venit de parcă voia să rămână și a plecat de parcă nu avea timp nici să mă privească în ochi. Vine și pleacă, timpul curge și aleargă. A venit și a trecut peste zilele mele ca un înger, deschizându-mi inima și legându-mi rănile. A venit în viața mea ca un demon – și-a închis aripile, a stat lângă mine și a luat cu el tot ce-a vindecat.

A venit, cândva, o fantomă la mine-n viață. A venit să mă vadă, să mă culeagă de pe jos și să mă arunce înapoi. A venit cândva o fantomă cu aripi negre, pe care și le ascundea stresat în spatele unor raze furate din lună. A venit, mi-a făcut cu ochiul și mi-a întins o mână. M-a lăsat să-l prind de mână și să-i simt infinitul curgându-i prin vene. I-am simțit sângele pulsând în artere, îi simțeam oxigenul invadându-i plămânii, îi simțeam aripile strivite de lumină și sângele curgându-i pe spate.

A venit cândva la mine-n viață o fantomă. Nu voia să stea și nici să plece. A luat loc și-am stat la o cafea tare în miez de noapte, poate ne-or ține stelele lângă ele până dimineață. A venit cândva la mine o fantomă, și-a făcut casă la mine-n inimă, a ridicat ziduri în jurul ei și mi-a secat izvoarele de fericire.

Am primit cândva o fantomă la mine-n viață. O vezi zâmbind frumos, ademenitor, c-un ambalaj care se schimbă-n funcție de dorințe, cu un suflet care ar schimba soarta unui război și cu o privire rece. Te apropii și-i atingi inima și simți cum i se dezgheață ființa. Devine caldă, aproape umană și când își simte inima, se sperie și fuge. Fantomele mele fug întotdeauna, dar niciodată nu pleacă.

El nu a mai avut timp să fugă, și-a luat inima-n brațe și a plecat să o ascundă departe de mine. Dar oricât de departe și-a dus inima, o fărâmă a rămas la mine.

Seduce și se duce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.