Recent am terminat de citit Despre omul frumos, încă o capodoperă a marelui scriitor contemporan Dan Puric şi, cred eu, cel mai important lucru pe care-l poate învăţa un om din acea carte este cum să descopere frumosul în urât.  După cum scria şi în paginile acestei cărţi, frumosul este tot mai rar în această lume a urâtului, dar vă spun unde puteţi găsi vie această minune.

În prieteni. Ei sunt oamenii care dau viaţă frumosului. Frumoşii dintre oameni sunt acele persoane care add a captionfac soarele să strălucească doar cu o vorbă bună, care iubesc frumosul, sunt cei care sapă până-n cele mai adânci colţuri ale urâtului în speranţa de a găsi frumosul. Eu îi numesc prieteni, poate pentru că am avut norocul să-mi pun lângă suflet doar astfel de oameni sau, cel puţin, ei au venit şi s-au aşezat acolo. Cert este că nu mai au cale de scăpare.

Prietenii sunt cu adevărat frumosul din oameni. Imaginează-ţi că inima ta-i ceva de mare valoare, ceva inestimabil. Las obiectul la alegerea ta. Având în vedere valoarea acelui obiect, ai nevoie de cei mai buni gardien de pe Pământ, dacă se poate, din întregul Univers. Ei bine, acei gardien îţi sunt prietenii. Sunt singurii care-ţi pot iubi şi proteja sufletul cu adevărat. Ei fac parte din categoria oamenilor cereşti şi a îngerilor pământeşti despre care scria Dan Puric.

Astfel, simt nevoia să mulţumesc gardienilor inimii mele!

Un sfat ţi-aş mai putea da, dragă cititorule: iubeşte-ţi prietenii! Arată-le iubirea ce le-o porţi, arată-le grija cu care-i îmbraci, arată-le cât de mult îi preţuieşti pentru că astfel, ei vor apăra cu mai multă sârguinţă comoara ce le-o oferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.