Cum ar fi să stai lângă mine o viaţă de suflet? Am spus de suflet, nu de om. Ştii bine că asta ar însemna o veşnicie, da? Ai fi capabil să mă iubeşti atât de mult?

Hai să-ţi spun eu! Dacă iubeşti cu sufletul poţi muta munţii din loc. Sufletul îşi are eternitatea în veşnicie, în iubirea pe care o împrăştie. Sentimentu-i etern, mai ales când sufletul îl simte.

Dacă e să iubeşti o viaţă de om, sufletul nu face decât să fie prezent, nu şi implicat.

Totuşi, hai să-ţi răspund întrebării cum ar fi să stai lângă mine o viaţă de suflet?, deci fii atent.

O viaţă de suflet este o eternitate. De aceea oamenii slabi nu sunt în stare să-şi lege destinele odată cu sufletele. Nu sunt suficient de responsabili cât să-şi lege eternitatea de o altă persoană. De un alt suflet. Le lipseşte curajul, dar, mai ales, le lipseşte intensitarea şi natura sentimentelor. Iubirea e o cruce pe care o ducem indiferent de alegerile pe care le facem. Ne naştem din iubire ca să putem iubi.  Ne naştem din iubire pentru a da naştere iubirii. Suntem definiţi de lucrul pe care suntem incapabili să-l înţelegem. Stai, ar trebui să o spun altfel: suntem incapabili să ne înţelegem propria existenţă. Ne naştem cu un singur scop măreţ – să facem bine. În timp, scopul cu adevărat important rămâne în urmă, fiind umbrit de superficialitatea grijilor care ne macină sufletele. Uităm pentru ce-am venit pe această lume şi mai apoi ce facem? Ne îndreptăm sufletele spre moarte. Ce fel de moarte? Moartea prematura, cea care vine prea repede, înainte de a fi pregătiţi sau, poate, suficienţi de realizaţi pentru a păzi această lume. Oamenii laşi spun că a venit prea devreme. De ce spun asta? Pentru ca nu şi-au îndeplinit scopul. Ne naştem misionari ai binelui şi pierdem binele. Cum? Nu iubim.

Ce-ar fi să nu putem uita binele? Ce bine-ar fi!

Stai, iar visez la ideal. Totuşi, hai să încercăm! Nu există nimic de pierdut, iar câştigul e garantat. Nu e nimic greu, doar iubeşte-mă, iubeşte-i pe ei, pe tine. Şi poate aşa vor face şi ei, şi eu.

Am să te iubesc până la sfârşitul lumii. Iubeşte-mă şi tu, dar dacă nu mă iubeşti cu sufletul, mai bine nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.