N-ai putea uita niciodată zâmbetele pe care ţi le-a urcat pe chip cu lacrimi, lacrimile pe care le-au vărsat ochii tăi de dor şi visele în care apărea doar pentru a-ţi pune scântei în suflet. Niciodată n-ai putea s-o uiţi, de-ai uita tot ce ţine de ea, ţi-ai uita sufletul.

Nu mai vrea să audă ,,va fi bine”. Sunt singurele trei cuvinte care-i sună în minte, singurele trei cuvinte pe care orice persoană i le spune cu aceeaşi indiferenţă în glas cu care şi-o spune şi ea, cu aceeaşi neîncredere, cu acelaşi ton sec pe care-l foloseşte când vorbeşte despre sine. Ştie prea bine dacă va fi sau nu cum trebuie, dacă va fi bine. Niciodată nu a fost, niciodată nu va fi. Unde poţi găsi binele în suferinţă? După ce trece, poate; cât timp locuieşte în sufletul tău, niciodată. Cum ai putea vedea o rază de soare când plouă? Nu, televizorul nu intră în calcul.

Ştie la fel de bine ca mine că răsăritul nu poate fi comparat cu fotografiile făcute soarelui care vrea să se trezească. La mare, ca la mare… Dar la munte? Toată lumea ştie că răsăritul de munte-i mai frumos decât răsăritul de mare cum, la fel de bine, toată lumea ştie să facă diferenţa între plajă şi munte. Plaja ţi se oferă din prima clipă în toată goliciunea şi simplitatea ei, însă muntele te lasă să-l descoperi.

A pierdut binele, dar încă are ce-ţi oferi. Lacrimi. Lacrimile sunt tot ce i-au mai rămas. Sufletul şi inima i-au fost răpite, graiul şi cuvintele au părăsit-o. Era ca si cum nu mai avea nevoie de ele. Mintea îi este înceţoşată de fum. A preferat să ardă toată durerea, fiecare amintire, iar acum, nu i-au mai rămas decât lacrimile. Lacrimile sunt tot ce-ţi mai poate oferi. Poftim! Ia-le! Le-a păstrat să ţi le dea cadou. Uite ce frumos sunt aşezate în cutiuţa asta albă. Şi fundiţa… Frumoasă fundiţa neagră, cu adevărat frumoasă! Ai putea spune că ţine doliu, dar nu are cui.

Ce mai aştepţi? Ia-i lacrimile, dar încearcă să ai grijă de ele…

Sunt tot ce i-a mai rămas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.