skzCu toții avem o mare problemă în comun – frica.

Orice am face, oricât de puternici am fi și prin oricâte am trece vom avea temeri, rețineri și îndoieli.

De cele mai multe ori ne îndoim de forțele proprii, de capacitățile noastre de a găsi rezolvări la problemele pe care le întâmpinăm în drumul spre reușită sau eșec. Obișnuim să ne fixăm limitele cât mai jos cu putință pentru a avea un pseudosuccesc garantat, care să ne aducă o oarecare mulțumire de sine. În cazul de faţă ne este frică de eşec şi de urmările lui. Cei mai mulţi dintre noi au mândria şi orgoliul pe care nimeni, dar nimeni nu le poate răni.  Aceste două defecte umane sunt motivele pentru care nu ne permitem să ţintim cât mai sus, având uriaşul risc de a da greşi. Ne este teamă că odată cu apariţia eşecului orgoliul şi mândria ne vor fi profund rănite, că ne vom păta imaginea şi că nu vom mai avea curajul să dăm ochii cu lumea. Tiparul uman al zilelor noastre.

Să fim serioşi, eu nu dau doi bani pe imagine. Una este să ai o imagine bună într-o anumită societate şi alta este să fii tu şi lumea să te placă exact aşa cum te-a lăsat Dumnezeu. S-a ajuns să ne fie frică să vorbim cu oameni faţă de care prezentăm un anumit interes doar pentru a evita o posibilă respingere. large (1)

Să nu uităm de limite. Singura limită pe care ar trebui să o avem este cerul  . Ce sunt de fapt limite? Eu văd limitele ca fiind bariere între ceea ce vrem şi ceea ce putem face. Nu există limite, sunt doar scuze sau, după cum am spus şi mai sus, simptome ale unui orgoliu bine structurat. Chiar şi aşa există speranţa, acea rază de lumină care ne face să credem că putem depăşi atât limitele impuse de noi, cât şi cele impuse de societate.

O lume în care limita să ne fie cerul, încrederea în noi să nu lipsească şi speranţa să fie parte din inima noastră, cred eu, e o lume a idealului. Ce-ar fi să trăim în ea? 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.