Haideți să vorbim despre lucruri clișeice. Lucrurile clișeice sunt subiectele despre care oamenii simpli ca mine iubesc să vorbească din varii motive. Te aștepți uneori ca o discuție simplă despre oameni, despre flori sau emoții să urce până în înalturi și să le străpungă, ajungând dincolo de ele. De la cele mai obișnuite lucruri, oamenii simt infinitul și puțin dincolo de el, pentru că asta suntem noi – bucăți finite de lut, capabile să simtă infinitul. Nemurirea noastră stă în iubirea pe care o simțim aici. La fel și Mântuirea.

Astăzi vreau să povestim despre lucrurile cu adevărat frumoase. Nu despre lucrurile frumoase, ci despre cele cu adevărat frumoase și despre cât sunt ele de prețioase. La fel este și cu oamenii – cu cât stai mai mult pe lângă cei cu adevărat frumoși, cu atât descoperi câtă bucurie se află în ei și cum aceasta îi face să strălucească tot mai mult. Recent am realizat că nu toate lucrurile sau locurile care merită atenția și timpul nostru ne atrag din primele clipe. Mi-am dat seama că locurile și oamenii care îți vor răscoli sufletul spre bine au nevoie de timp. Au nevoie de momente lungi să te cucerească și să te descopere, ajungând ca tu, la rândul tău, să le cucerești și să le descoperi.
Ajunsă într-un oraș care părea să mă respingă din toate punctele de vedere, am început să-i dau înapoi ceea ce-mi oferea și el mie. Apoi am încetat. Am luat-o încet la pas și am căutat să-l descopăr, cu puțin ajutor ce-i drept. La fel cu unul din locurile acestui oraș. Din a fugi cu disperare de el, am ajuns să simt că nu aș putea să-mi găsesc alinarea și ajutorul în altă parte.
Le-am descoperit pe toate încet, cu pași mici, clătinându-mă pe picioare. Apoi am început să le gust bucuria de a fi și am ajuns să mă bucur și eu că sunt unde sunt.

În schimb, cei doar aparent frumoși se năruie în mine și acum.
Prima impresie este mână în mână cu Fata Morgana. Lucrurile cu adevărat prețioase trebuie căutate în amănunt. Oamenii frumoși la prima vedere pot fi tot mai respingători odată cu timpul – la fel cu locurile și diferitele plăceri. De-a lungul timpului, cât ești tânăr, în căutarea locului și-a propriului caracter, încerci și te izbești de multe, dar dacă-ți dai timp, vei vedea cum vor apărea în jur oamenii pe care îi meriți, vei ajunge în locurile pe care le poți ajuta și te vei ajuta pe tine să devii cel care-i va ajuta pe alții să devine cei ce vor schimba lumea.

Aruncând acum un ochi asupra a ceea ce am scris mai sus, mi-a venit în minte un vers dintr-o piesă a trupei Bosquito:

Puiule de om, tu când visezi

lumea ne-o rearanjezi.

1 Comment on Lucrurile cu adevărat frumoase

  1. De ce ți-ai dori să vorbești despre lucruri clișeice? Clișeul e atât de banal și plat încât riști să te împotmolești în el și să nu mai ieși prea ușor din raționamentul lui. Mai degrabă ar trebui să tinzi spre subiecte complicate, care te macină și nu-ți dau pace.
    În rest, ai grijă de tine și de site, e o muncă extraordinară ceea ce faci. Succes în continuare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.