Mi-s martoră zi de zi la frică și la furie. Suntem martori la cruzime, martori la propriile gânduri reci și rele, martori la propriile planuri și la propriile griji. Urmărim ca niște spectatori triști timpul care trece fără sfială pe lângă noi și strângem din buze când ni se dărâmă zidurile. Plecăm necunoscători capetele, ne întoarcem cu spatele și plecăm departe ca și cum nimic din ce-am văzut nu ne era cunoscut. Ne facem dispăruți și ne negăm existența. Așa ne închidem în toate ale noastre și lăsăm zilele să treacă pe lângă noi de parcă am avea nemurirea la picioare.

Suntem protagoniștii propriilor greșeli și martorii consecințelor, victime colaterale la urmările propriilor decizii și spectatori la propriile vieți. Așa ne pierdem noi mințile și de propriile ființe. Așa ne pierdem unii de alții și apoi ne plângem de singurătate, așa ne simțim de singuri când e toată lumea lângă noi și atât de greu ne pare totul când, de fapt, e mult prea ușor. Suntem martorii unor crime pe care le comitem. Noi ucidem zile și speranțe, ucidem inimi, ucidem vise, ucidem zi de zi și mai apoi ne facem martori. Ne scriem nevinovăția-n frunte, ne plecăm capetele a smerenie, închidem ochii, întoarcem spatele și mergem spre alte fronturi, căutăm alte victime și ucidem iar. Apoi cât ne ia să ne transformăm iar în martori? O clipă și-o lacrimă în colțul ochiului. Se lasă iar răcoarea, se face iarăși noapte și pornim la vânătoare. Noapte-s toți mai vulnerabili, noi luăm cuțitu-n mână și închidem certul – aruncăm, tăiem și rupem, iar când soarele răsare, o aparență profundă ne șterge sângele de pe mâini și vinovăția care ar fi trebuit să ne arunce-n abis.

Și așa iar ne vedem martori, iar plângem de mila propriilor fapte, iar lăsăm zilele să treacă și iar pierdem timp și viață ascunzându-ne de lume. Martori am ajuns să fim la propriile vieți – martori vom fi la propria cădere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.