Sunt complet convinsă că mare, dar mare parte din oamenii de pe planeta noastră au trecut prin perioade mai mult sau mai puţin monotone. Sinceră să fiu, cred că monotonia primează în rândul activităţilor noastre zilnice. O zi din viaţa mea de liceean începe şi se termină la fel – trezire, mănâncă dacă apuci sau mai dormi 5 minute, fugi spre staţia de autobuz, şcoală în care nu se mai întâmplă nimic interesant de ceva timp şi pare că nimeni nu are chef de nimic, apoi întoarcerea acasă unde nu fac altceva decât să mă pregătesc pentru ziua ce urmează – atât psihic cât şi intelectual.

Aş putea spune cu mână pe inimă că asta înseamnă să trăieşti de pe o zi pe alta.

Azi am avut o discuţie cu o colegă în care ne-am împărtăşit monotonia. Zilele-şi pierd uşor din farmec. Probabil principala cauză este vacanţa ce urmează să vină şi tocmai trecem prin perioada în care timpul nu pare că stă, ci stă pe loc.

Eu una încep deja să nu mai suport plictiseala şi mi-am făcut o scurtă listă cu ce aş putea face când chiar nu am ce face şi m-am gândit să o împart cu voi.

1. Ia şi citeşte!

Ca orice alt cititor înrăit, cărţile mi se par o companie destul de plăcută şi extrem de interesantă. Toţi cei care au o cât de mică pasiune pentru citit mă pot aproba. Cărţile te descoperă şi te ajută să descoperi, aşadar nu vîăd Mi-am descoperit în ultimul timp pasiunea pentru cărţile… thriller. Mai bine spus, pentru SF-uri şi vă recomand să încercaţi şi voi aceste cărţi. Prima şi care a aprins această flacără în sufletul meu este Ar fi putut fi paradisul a cărei recenzie am făcut-o acum ceva timp şi pe care o găsiţi aici .

2. Bloggerii scot monotonia din tine!

largeŞi înainte să am acest blog şi acum sunt de părere că bloggerii sunt persoanele care-ţi pot deschide mintea. Eu văd în bloggerii pe care îi citesc nişte oameni diferiţi, dar diferiţi în sensul de speciali. Ei sunt oamenii care spun lucrurilor pe nume şi care iubesc realitatea aşa cum este ea, ce e drept, fiecare în felul propriu de a fi. Ca să vă dau o mână de ajutor vă invit să încercaţi câteva blog-uri dragi mie: Lungociu Ecaterina , Gabriel Răileanu , Hyperliteratura şi Blog-ul lui Adi .

3. Sună un prieten!

De felul meu sunt o persoană foarte sociabilă, apreciez frumosul şi oamenii interesanţi, oamenii care au personalitate, caracter şi viaţă – fericire, motiv pentru care am preferat să mă înconjor de astfel de oameni care-mi sunt prieteni. Ştiţi şi voi că prietenii ţi-i alegi, ei bine, eu i-am găsit sau ei m-au găsit pe mine. Important este că îi pot numi prieteni. Ei bine, ei sunt oamenii care mă pot scoate din încurcături şi din această pseudomoarte numită monotonie.

4. Filme, filme, fiilme

Cu toţii suntem pasionaţi într-o oarecare măsură de anumite producţii cinematografice. Ca de exemplu, când sunt cu adevărat plictisită mă uit la filme pe care le-am vizionat deja şi realizez cât de diferite-mi pot fi punctele de vedere despre acelaşi film. Cu toate astea, un bun remediu ar fi să cauţi un film cât mai activ, care să nu-ţi dea voie să-ţi relaxezi mintea.

5. Descoperă-te!

Fă ce-ţi place, fă ceea ce ţi-ar fi plăcut să încerci dar n-ai avut curaj. Monotonia este semnul că trebuie să schimbi ceva în tine, în viaţa ta. Încearcă să te redescoperi, să-ţi cauţi noi calităţi şi, de ce nu, şi defecte. Priveşte-te cât mai obiectiv posibil şi vezi cam ce-ai putea face şi cum ai putea să-ţi depăşeşti cele mai înalte limite.


Şi cam astea ar fi cele mai sigure remedii pentru monotonie. Pe cât de repede vin aceste perioade, pe atât de uşor putem ieşi din ele. De ce anume avem nevoie pentru astfel de situaţii? Prieteni buni, voinţă şi imaginaţie.

Voi cum ieşiţi din monotonie? 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.