Cea mai dulce durere nu e a unei inimi frânte. Durerea nu-i dulce când lacrimile-ți curg frenetic pe obraji, iar plânsul hohotit se transformă în plâns isteric. Cea mai dulce durere o simți când picături fine de sânge-ți inundă câte un centimetru sau doi de piele după ce te-ai tăiat în hârtie. O fi și acea durere tot din iubire? Mai mult ca sigur, dar ar trebui să găsim alt termen pentru această iubire. Nu-mi place să asemăn iubirea cu nimic. Poate iubirea nu merită să fie asemănată cu nimic. Poate iubirea n-ar trebui să se numească așa, i-ar trebui altă denumire, ceva dur și moale în același timp, ceva alb și negru, dar să nu fie gri, o zi ploiasă cu soare, dar fără curcubeu, o amestecătură de cer și pământ, dar fără s-atingă raiul și iadul. De ce iubirea trebuie să se numească iubire? Sună prea simplu.

Nu-mi vorbi de iubire, c-am să contest orice mi-ai spune. Nu-mi spune că-i dulce, c-am să-ți dovedesc cât de amară-i, nu-mi spune că-i amară, c-am să-ți umplu sufletul de miere. Nu-mi spune că-i clișeică, am să-ți desenez cu stele cea mai frumoasă poveste, nu-mi spune nici că-i unică, îți voi arăta cât de asemănătoare sunt toate poveștile între ele. Lasă-mă doar să nu mai iubesc în felul meu, lasă-mă să nu mai simt, lasă-mă să mă cufund într-un pustiu rece și gol. Nu-mi vorbi de iubire.

Acum uită tot ce ți-am spus vreodată, uită fiecare zâmbet pe care ți l-am dat, uită fiecare gură de aer cu care ți-ai umplut plămânii în prezența mea. Uită că m-ai întâlnit, uită că ți-am scris și c-am eliberat cuvintele doar de dragul de a-ți face colțurile gurii să se arcuiască într-un zâmbet. Schimbă-ți trecutul și scoate-mă de acolo, pune-mă undeva în viitor și lasă-mă să fiu doar unul din oamenii după care întorci confuz capul, într-un sentiment vag de deja-vu.

Lasă-mă să-ți fiu o stare de deja-vu care nu-ți dă pace, dar nu-mi vorbi despre iubire. Ai face stelele să cadă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.