Unii oameni au parte de întâmplări ciudate, de momente în care viața lor ia o întorsătură ciudată și îi face să înțeleagă. Ce să înțeleagă? Lucruri pe care nu au fost capabili să le vadă, lucruri pe care nu au fost capabili să le simtă cu adevărat, lucruri pe care nu le puteau înțelege în adevăratul lor sens. Oamenii te trimit la oameni, iar aceștia te ating, te însemnează și te lasă să crezi că ești exact cum ai plecat. Bieții oameni păcăliți!

Oamenii se schimbă, locurile schimbă oamenii, iar oamenii schimbă locurile. V-ați gândit vreodată la câte diferențe pot fi dintre capitala României și un sat al Basarabiei? Diferențele sunt uriașe, atât de mentalitate, cât și de trai, ocupații, obiceiuri și orice altceva poate diferenția anumite grupuri de oameni, dar nu listele de motive sunt importante. Listele pot fi o pacoste uneori. Importanți sunt oamenii, primele impresii și primele momente de contact.

Priviți oamenii pentru o clipă. Când treci pe stradă, fii atent la chipuri, la expresii și la gesturi. Oamenii din metropole sunt triști și uitați. Nu mai apucă să zâmbeacă prin aglomerație, nu mai au timp să se gândească la asta în toată această fugă continuă. Îi vezi alergând prin stațiile de metrou, îi vezi pierduți de ei înșiși. Vezi pe câte-o bancă câte un tânăr ce stă cu capul plecat, cu privirea pierdută și zâmbetul întors pe față și te întrebi ce poveste are. Îți vine să mergi să-l întrebi ceva, să afli orice, dar te sperie gândul, așa-i? Ce întrebări îți trec prin minte? Îl vezi atât de trist și atât de tânăr și ceva nu se potrivește. Piesa de puzzle e forțată – tinerii emană bucurie, iar când chipurile tinere se alterează într-o mare de supărare, deja totul se dă peste cap. Oamenii sunt triști, oamenii merg cu capetele plecate și uită să mai zâmbească.

Oamenii sunt grăbiți, oamenii sunt triști și pierduți prin aglomerație și monotonie. Oamenii se pierd și uită să se mai regăsească. Oamenii sunt triști și complicați. Oamenii se complică și se pierd. Oare are cine le plânge de milă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.