Oameni, oameni, minunaţi
Treziţi munţii, bătrâni de ploi.

Mi-e dat să cunosc tot felul de oameni, tot felul de caractere din tot felul de locuri şi ştiu prea bine că acest lucru are un rost.

Am învăţat că oamenii nu pot fi răi sau buni, urâţi sau frumoşi. Răul este absenţa binelui. Există oameni care fac bine şi oameni care nu fac bine. Asta e diferenţa dintre bine şi rău: răul reprezintă absenţa binelui. Aşa şi cu întunericul şi frigul.

De la oameni înveţi, după oameni plângi, datorită oamenilor râzi, datorită oamenilor ai parte de fericire, din cauza oamenilor ţi-e frică şi datorită lor, de multe ori, te ridici şi de pe fundul celor mai adânci prăpăstii, fie ele ale sufletului sau ale minţii. Oamenii te motivează şi tot ei te descurajează. Ce trebuie TU să înveţi este cum şi cui să-i încredinţezi inima ta. La urma urmei, ea este cea care te ţine în viaţă şi cea care-ţi dă stropul ăla de speranţă când raţiunea îţi omoară fiecare centrimetru pătrat de sentiment şi de suflet. Nu ştiu dacă ai observat, dar majoritatea lucrurilor pe care le facem se raportează la oameni: le facem cu oameni, pentru oameni şi datorită oamenilor.

Ce ne-am face fără oameni? Oamenii ne dau viaţa lor pentru o scurtă perioadă de timp sau poate pentru totdeauna, iar aşa uite-ne cu o viaţă în palme. Ce faci cu ea? O dai la câini? O laşi să atârne într-un cui pe un perete către care nu o să-ţi întorci faţa niciodată? Gândeşte-te, totuşi, e o viaţă în mâinile tale. În câteva clipe poţi să o sfârşeşti sau să îi dai un sens. Tu alegi, iar alegerea pe care o faci te va defini în mai multe feluri decât îţi pot imagina. Nu subestima importanţa timpului pe care ţi-l oferă cineva. Preţuieşte-l pănâ îl ia, aşa vei şti că nu a trecut degeaba.

Oameni au tot fost, oameni vor mai fi, dar cei pe care-i ai acum sunt cei care-ţi schimbă involunar şi obligatoriu viaţa. Dacă nu te regăseşti în ceea ce fac şi în ceea ce spun, nu dispera: mai găseşti oameni, dar indiferent dacă dai peste oameni cu mai multă sau mai puţină bunătate, nu uita să iei ceva de la ei. O experienţă, o greşeală pe care să nu o faci pentru că Cineva i-a trimis la tine cu un scop, iar tu trebuie să realizezi asta. Trebuie să iei fiecare moment care-ţi rămâne în minte şi suflet ca atare pentru că au un scop, dar nu-l vor îndeplini fără ajutorul tău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.