După trei ani în care am v-am oferit aproape 300 de articole, în cel de astăzi vreau să vă spun câte ceva despre voi – oamenii care-mi citiți munca, care mă încurajați să continui cu ceea ce fac și care pur și simplu sunteți acolo. Recent am simțit pe pielea mea cum omul sfințește locul și cum această replică nu a spus niciodată mai mult adevăr.


Nu știu dacă ai avut vreodată momente în care să simți că ești în cel mai nepotrivit loc, în cel mai nepotrivit moment, dar că nu poți face nimic în această privință. Dacă ai avut vreodată acest sentiment, sper din tot sufletul că ai reușit să treci peste el și peste acea perioadă, iar dacă nu ai simțit asta, îmi doresc să nu o simți vreodată. Este sufocant să fii într-un loc în care aripile-ți sunt tăiate, ești legat de mâini și de picioare și te zbați ca un pește pe uscat în încercarea de a-ți salva viața sau măcar de a o păcăli că lucrurile nu sunt atât de grave pe cât par. Adevărul este că uneori trebuie să înfruntăm aceste momente, trebuie să ne fie greu și să avem inima ruptă. Vei spune că sunt sadică, dar nu este așa. Fără ele, de unde am ști cât de frumoasă este fericirea sau cât de frumos este curcubeul de după furtună?

Ei bine, când ajungi într-un loc în care toate se adună deasupra capului tăi într-un ocean de tunete și fulgere, când toată povara de pe umeri te îngenunchează și puterile te părăsesc, cumva, de undeva, apare o rază de soare care nu vrea să mai dispară. Știi momentele acelea în care, în mijlocul unei vijelii, printre nori apare o crăpătură ce inundă cerul cu lumină? Așa apar și oamenii care, fix atunci când toate merg din rău în mai rău, te iau de mână, îți zâmbesc și îți insuflă puțină putere. Astăzi un pic, mâine un pic și așa mai departe. Încet, încet, acel loc rece și gol, locul în care sensurile erau pe dos și fiecare picătură de ploaie ce te atingea părea un ghinion curat, se transformă. Într-adevăr, nu va renaște nimeni și nimic din cenușă și, mai mult ca sigur, nici nu va veni vreo zână cu bagheta magică și trei dorințe disponibile sau vreun plic care să îți spună că ai câștigat la loto. Bine, tuturor ne-ar conveni să se întâmple asta, dar nu, nu va fi așa. Va fi puțin mai bine de atât. Când vei privi în jur și vei vedea că mereu va fi cineva acolo la orice pas de greșit, la orice căzătură și la orice zi grea, locul din care voiai să pleci cu orice preț, devine dovada că niciodată nu este prea greu și că nimic nu este imposibil. Acum trebuie să mă crezi pe cuvânt, pentru că îți spune asta un om care n-ar fi crezut niciodată că va ajunge să țină la un loc în care nu voia să ajungă. La urma urmei, toate se întâmplă pentru că trebuie să se întâmple, iar tot răul este spre bine. Întotdeauna.

Am realizat că oamenii sunt o dependență, dar o dependență frumoasă, pentru că atunci când îi alegi și-i ții aproape pe cei potriviți, nimeni și nimic nu-ți va mai sta în cale. Uneori, lucrurile au nevoie doar de puțin timp și de-o mână de ajutor.


Photo by Marina Vitale on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.