Primăvara începe cu P de la Primăvară. Începe cu prima rază de soare ce-ți mângâie obrajii cu mai multă căldură și ți-i îmbujorează. Mi te și imaginez, cititorule, stând cu fața spre soare, cu ochii închiși și cu un zâmbet relaxat pe chip. Roșeața îți răsare ușor-ușor în obraji și simți primăvara intrându-ți în toți porii. Simți sufletul cum își întinde aripile care până ieri erau înghețate. Își scutură ultimele picături de gheață sub soare și-și ia zborul spre cer parcă alergând să îmbrățișeze soarele.

Primăvara începe cu P de la Putere. Sub razele blânde ale soarelui simți cum fiecare mușchi ți se dezmorțește și fiecare articulație se pune ușor în mișcare. Sângele-ți aleargă din nou prin vene și pleoapele ți le deschid ușor. Simți cum trupu-și încheie hibernarea și cum fiecare bucată din tine se încarcă cu putere. Puterea pe care ieri nu o aveai să ții capul sus, azi îți vibrează în fiecare celulă. Puterea de care te secătuise fiecare zi neagră, fiecare nor de pe cer și fiecare privire rece ți-a invadat întregul trup.

Primăvara începe cu P de la mine, cu P de la tine, cu P de la zâmbet și e așa pentru că asta simt eu. Primăvara începe cu P, iar eu sunt primăvară, tu ești primăvară, zâmbetele transformă gerul în primăvară. Primăvara începe cu o Privire la fel de caldă ca fiecare rază de soare ce aleargă precum o gospodină prin casă în ajun de sărbătoare.

Primăvara începe cu fiecare cuvânt pe care îl scriu, cu fiecare cuvânt pe care-l citești, cu fiecare gură de aer ce-ți invadează plămânii, cu fiecare picătură de sudoare ce-ți aleargă pe frunte în goana ta spre casă, cu fiecare pas pe care-l faci, cu fiecare suflet, cu fiecare existență, cu fiecare om, cu fiecare floare, cu fiecare făptură pe care-o vezi la început de primăvară. Primăvara începe cu ceea ce simți în fiecare moment din prima ei zi.

© unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.