Cum este să faci primul pas? Probabil, intrând aici să citești acest articol, te gândești la faptul că va fi despre cel care face primul pas într-o relație sau lucruri din acest domeniu. Oamenii obișnuiesc să atribuie unele cuvinte direct subiectelor romantice, dar de multe ori nu este cazul – cel puțin acum nu este. Totuși, cum este să faci primul pas? Cum este să faci primul pas în a lua o decizie care te frământă, cum este să faci primul pas în a materializa un vis, în a lega o prietenie, în a încerca o nebunie sau în a schimba ceva la tine?

Dacă nu există un răspuns concret pe care să mi-l poți oferi acestor întrebări, ar trebui să te uiți o clipă în interiorul tău și să analizezi care a fost cauza. Există o cauză în orice, la fel cum există și o finalitate. Incertitudinea finalităților este inexistentă. Ceea ce există este incapacitatea noastră de a le observa și înțelege. La fel și motivele pentru care noi nu facem niciodată un prim pas – practic, nu există, teoretic, lucrurile stau altfel. Astăzi nu vorbim despre lene, să nu fie lenea motivul care ne împiedică să facem o mișcare. Haideți să vorbim despre frică. De câte ori ne-am oprit din a pune cărămidă peste cărămidă doar din teama de a nu se dărâma zidul? Teama, dintr-o realitate, a devenit un pretext în fața căruia contraargumentele sunt nule, iar ideea de ”depășire a temerilor” este deja un clișeu plictisitor care se sfidează cu un „da, dar știi că…”. Da, dar știi că nimic.

Primii pași sunt mai grei decât ultimii. Știi când faci primul pas, dar niciodată nu vei ști când îl faci pe ultimul. Cineva spunea că, demult, am ieșit pentru ultima oară în stradă și ne-am jucat alături de prietenii noștri, dar niciunul dintre oi nu a știut asta. Este în regulă să nu știi când faci ultimul pas, important este să știi când este primul și că, orice ar fi, nu trebuie să te oprești până nu este timpul, iar acest timp nu-l decizi sau stabilești niciodată.

Primii pași trebuie să fie siguri, legănați și permanenți, dar, cel mai important – făcuți acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.