Se întâmplă uneori să cazi. Se întâmplă uneori să cazi atât de tare, încât înălțimea să fie irelevantă. Se întâmplă uneori ca pe umeri să-ți cadă o bucată de cer mai mare decât ai putea duce vreodată. S-a întâmplat, se întâmplă și se va întâmpla. Așa se construiește viața – din întâmplări care pică de nicăieri și se duc acolo unde se duc toate întâmplările – într-un nicăieri care le face un rost. 

Se întâmplă ca uneori să vrei să pleci, se întâmplă să vrei atât de mult să fugi, încât îți fuge pământul de sub picioare. Se întâmplă ca nici pământul să nu-ți poată ține mereu povara și se scutură de ea și de tine. Așa se învârt lucrurile, odată cu Pământul. Ne învârtim în jurul soarelui ca poveștile în jurul propriului univers. Deși uneori pare că infinitatea unui cerc rămâne un infinit, până și orbitele se mai dilată, se rup și se distrug. Abia atunci pământul își scutură povara, pleacă și rămâne singur o dată într-o veșnicie, căci se întâmplă. Se întâmplă ca și el să fugă.

Se întâmplă uneori ca Soarele să vrea să se stingă, să nu mai strălucească și să plângă. După ani și ani lumină, pleacă între stele, să se piardă în mulțime, să se închidă-n întunericul propriei poveri, căci se întâmplă ca și soarele să nu mai poată străluci. După atâtea raze și după așa de multe flori pe care le-a înflorit, își întoarce spatele și pleacă. După atâta căldură oferită, îngheață și merge să fie încălzit. Până și Soarele își adună razele și pleacă atunci când se supără.

Până și Curaj își pierde Curajul,
până și Nemuritorul moare,
până și Zâmbetul plânge,
până și Noaptea se face zi,
până și Luna se satură să strălucească,
Florile să înflorească,
Vântul să bată,
Ploaia să cadă,
Zăpada să strălucească,
Viața să fie,
Moartea să știe,
Întunericul să înghită,
Sufletul să promită,
Raiul să primescă,
Iadul s-oropsească,
Felinarele să ardă,
Gândul să-mpartă,
Lacrima să cadă,
Obrazul să vadă,
Apusul să plece,
Focul să-nnece,
Inima să bată
odată ca niciodată.

Se întâmplă. Uneori, pur și simplu se întâmplă.

 

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.