N-ai nevoie de prea multe ca să fii fericit. Nu ai nevoie de munţi de bani, de milioane de bijuterii, blănuri de nu ştiu eu de care calitate şi nu mai ştiu de care maşini, case sau orice altceva ce-ţi poate trece prin cap. Ce înseamnă totuşi să fii fericit? Ce este aceea fericire? Cine a inventat-o? Cu ce garnitură se mănâncă? La aperitiv? Cină? Sau e o floare? Ce este?

Nu este. Fericirea e o iluzie a plăcerilor, dar şi o ”consecinţă” a lucrurilor ce ne sunt dragi. Şi există o diferenţă între ,,plăcere” şi ”drag”. Plăcerea ţine de partea trupească, în marea ei parte, plăcerile sunt de regulă pentru trup, însă, a-ţi drag ceva sau cineva este cu totul superior. La acest ,,drag” apare şi puţin dor, apare şi puţină atenţie, puţin spirit de sacrificiu, se coboară o treaptă pe scara orgoliilor şi apoi apare şi fericirea. După cum am spus şi mai sus, drept consecinţă a lucrurilor care ne sunt dragi. Lucrurile care ne plac, ne plac şi atât, rar plăcerile ating cota fericirii maxime. Lucrurile dragi sunt o cu totul altă extremă. Mai bine i-am spune paralelă, merg în aceeaşi drecţie, dar destinaţiile sunt diferite total.f

Omul când e fericit, e fericit şi atât? Nu, omul când e fericit iubeşte, omul când e fericit ajută, omul când e fericit scrie, cântă, oferă, strânge în braţe şi iartă. Omul are fericire doar dacă oferă fericire. Sincer, de câte ori vi s-a întâmplat să zâmbiţi pe stradă, când aţi văzut un copil mic cum râde sau că mami i-a dat o ciocolată şi cel mic o răsplătea cu pupici? El vă dă din fericirea lui fără să ştie şi fără să plănuiască să facă asta.

Omul e fericit când are motiv de fericire, iar de regulă motivele de fericire sunt atât de mărunte încât lumea nu le mai bagă în seamă şi nici nu le mai vede. Rămâne să le vedeţi voi şi să-i faceţi şi pe alţii fericiţi. Vă provoc!

Vreau să văd cum faceţi oamenii fericiţi, la fel cum vreau ca voi să vedeţi cât de fericiţi veţi fi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.