Știu că niciodată nu îmi voi căuta sufletul pereche, dar nu pentru că nu există un suflet care să-mi fie pereche, ci pentru că nu am inimă să îl caut. Dacă îl găsesc pe cel greșit? Poate există un suflet îmbrăcat ca sufletul meu pereche, iar când îl voi dezbrăca de aparențe și dulcegării, voi vedea că nu-l cunosc și că nu știu, de fapt, cine este cel pe care l-am căutat atât de frenetic. Nu vreau să îl caut, ci să îl las să vină la mine de cine știe unde, căci sufletul nu are margini, limite și nici frici. Nimeni, nimic, niciodată nu îl va frânge.

Nu vreau să-mi las sufletul pereche să mă caute. Sper să nu caute nici el un suflet pe care să nu-l găsească când crede că ar fi timpul și să-l ia după aparențe pe cel mai apropiat de al meu. Aparențele nu sunt făcute pentru suflet. Sufletul este ca răsăritul – mereu acolo la timpul său, niciodată același. Fiecare zi cu răsăritul ei, fiecare apus se naște dintr-un răsărit care a fost odată și nu are să mai fie – o veșnicie sugrumată într-o clipă. Sper ca sufletul meu pereche să fie răsăritul pentru care să-mi las stelele să piară. La fel cum sper ca el să răsară doar pentru a putea apune împreună cu mine. O dimineață și-o noapte, un soare și-o lună. Un joc de cosmos și lumină.

Nu vreau să-l caut. Nu vreau să mă caute. Vreau să îl găsesc, să mă găsească, să ne găsim fără să ne căutăm unul pe altul, fără să ne legăm în lanțuri de o frenezie de căutări, încercări și inimi frânte. Vreau să fie pentru mine cum eu să fiu pentru el – bucată ruptă din mine, iar eu bucată ruptă din el. Să nu își găsească loc în brațele altui suflet, cum nici eu să nu încap în mâinile altuia. Nu îmi voi căuta sufletul pereche, ci îl voi lăsa să vină lângă mine la chemarea vremii, la linia dintre zi și noapte. Nu mă va căuta sufletul meu pereche, ci mă va lăsa să mă apropii de el pas cu pas, să mai dau ușor și înapoi și să-mi dea răbdare din răbdarea lui. Nu ne vom apropia ușor unul de altul, dar nu vom mai pleca.

Nu ne vom căuta, ci ne vom găsi din dor neștiut și atunci vom rămâne acolo unde am căutat să fim.

1 Comment on Sufletul meu pereche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.