Parcă e frig și parcă se întunecă în mijlocul zilei. Mă apropii de chipuri reci și le las în urmă emanând căldură. Le strig încet lăsându-le în urma mea, în speranța că vor veni călcându-mi pe urme și ținându-mă de mână. Iau suflete în brațe și le lipesc piesă cu piesă înapoi, iar povești și le dau viață, iau cărămizi din visele mele și construiesc ziduri în visele altora. Îmi simt mușchii obosiți de cărat suflete, îmi simt mâinile grele și picioarele nu vor să se mai miște. Încerc să aprind lumânări în mine și să incendiez câte o bucată din inima mea, dar vin furtuni și-mi sting tot avântul, îmi schimbă orice direcție și-mi alungă oamenii.

Văd căldura ce rămâne în urma mea, văd inimile arzând de iubire și visele construite. Văd cum în cei rămași în urma mea fac soarele să răsară, văd cum își întind brațele unii spre alții, văd cum se plimbă prin lume cu capul sus și cu zâmbetul pe buze, văd cum emană fericire și căldură. Întorc privirea și simt gerul cuprinzându-mă. Fac câțiva pași și iar privesc în urmă, oamenii sunt calzi. Privesc înainte și văd iarăși gerul. Merg mile, merg zile și când întorc privirea spre ce a rămas în urma mea, îmi pierd ochii în zâmbetele lor. Mai arunc o ultimă privire și înainte și văd iar gheață.

Mă opresc și mă așez în genunchi. Ridic ochii spre cer și văd cum deasupra mea se luptă jumătate de cer senin cu jumătate de furtună. Mă așez și încerc să simt ceva, orice. O urmă de iubire, o urmă de fericire sau măcar o amprentă de tristețe. E gol, e rece și înăuntru șuieră o urmă de vânt pe care-l simt pătat cu vreo două picături de sânge. O fi plâns cineva pe el. Mă uit mai atentă și văd singurătate, văd un mare nimic în locul a ceea ce cândva era totul. Mă pierd iar și iar între ce găsesc și ce las. Iau toată răceala pe care o găsesc și eliberez din mine fiecare grad de căldură.

Atunci aș vrea să văd o urmă de soare venind din fața mea, luându-mă de mână în semn de Vino lângă mine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.